Kommende aktiviteter – 2021/22

6. juli 2021 0 Af torbenalbret

Eftersom flere og flere bliver vaccineret mod Covid-19 (herunder også mig selv), forventer jeg, at efterårssæsonen kommer til at indeholde såvel fysiske foredrag som fysisk undervisning. Det er i hvert fald, hvad jeg har planlagt.

Fysisk undervisning

I den kommende sæson har jeg indgået aftaler om fysiske kurser med aftenskoler i Nykøbing, Næstved, Roskilde og Vordingborg.

I Nykøbing skifter undervisningsdagen fra torsdag til onsdag, og foruden deciderede kurser bliver der også workshop hver anden onsdag. I Næstved vil der være kurser om mandagen og fredagen samt enkelte lørdage og studiekreds hver anden tirsdag. I Roskilde udbyder jeg et kursus om tirsdagen samt et lørdagskursus, og i Vordingborg et lørdagskursus.

Klik her for at se de detaljerede programmer.

Onlineundervisning

I efteråret vil jeg selv udbyde to online-kurser: Gotisk skriftlæsning og Ejendomshistorie 1a. Gotisk skriftlæsning er en fortsættelse af kurset fra i vinters, men nye kursister skal være hjertelig velkomne. Ejendomshistorie 1a er en uddybning af Ejendomshistorie 1 fra i vinters, hvor vi kigger mere indgående på ejendomshandel gennem tiderne. Også her er nye kursister hjertelig velkomne.

Du kan læse mere om mine egne onlinekurser her.

Foruden mine egne onlinekurser har jeg indgået en aftale med AOF Storkøbenhavn om et onlinekursus: Praktisk slægtsforskning for begyndere og let-øvede. Dette vil være en blanding af undervisningsvideoer og onlinemøder over 10 mandage i efteråret. Dette kursus kan du læse mere om på AOF’s hjemmeside.

Højskole

Igen i år er jeg at finde på Marielyst Højskole, denne gang i uge 35 og 36 (30.8.-10.9.). Kurset er for længst udsolgt, men jeghåber at kunne vende tilbage i 2022. Der er dog endnu ikke indgået endelig aftale med skolen, så jeg ved det ikke.

Foredrag

Den lange nedlukning og følgende aflysninger af foredrag har skabt en lille pukkel, så til efteråret er jeg booket til 9 foredrag: 3 nye og 6 udsatte.

Spændvidden er stor – både emnemæssigt og geografisk. Emnerne er: Lægdsruller (x2), amtmænd (x2), retsbetjente (x2), slægtsforskning uden kirkebøger, fødsler og skifter. Stederne er: Aalborg, Silkeborg, Herning, Odder, Køge, Tårnby, Greve (x2) og Nykøbing F.

Emnerne er gamle kendinge, selv om jeg har delt Lægdsruller op i to foredrag: ét om de centralt førte lægdsruller 1788-1930 og ét om de lokalt førte ruller 1702-1930 samt søruller 1704-1912.

De fleste af stederne er til gengæld nye, og det er jo altid rart at komme nye steder og møde nye mennesker.

I foråret 2022 er de første to foredrag også aftalt, men det bliver forhåbentlig til flere.

/Torben Albret Kristensen, juli 2021